onsdag 1 april 2009

Rostade solrosfrön


Jag har diller på solrosfrön just nu. De är goda att äta som snacks, strö över salladen, som tillbehör i pitabröd eller varför inte som garnering på frallor? Mums!

För att rosta solrosfrön i ung:

1. Häll solrosfrön och olivolja i en ungssäker form
2. strö över lite flingsalt
3. Rosta i ungen på 200°C tills fröna har fått en lagom brun färg

Vad du inte visste om 
solrosfrön:
Solrosfrön kommer ursprungligen från solrosblomman och har från början ett vitt och svart skal runt sig. När skalet är bortaget är fröna gråa, men det är sällan man ser dem i dessa färger i och med att de intar en mer gyllenbrun färg vid rostning. 
Solrosfrön är mycket nyttiga och innehåller en hög andel nyttiga fettsyror.De är dessutom också rika på vitaminer och mileraler, och går att använda till allt från müsli och snacks till garnering av sallader och matbröd.

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej, jag googlade på hur man rostar solrosfrön. Och kom till din fina blogg. Nu är rostningen på gång. Ser att bli bra. Tack för hjälpen!!