tisdag 7 april 2009

Kladdkaka med chokladsås



Testade ett annat recept på kladdkaka idag, och den blev bara så god. Precis så där kladdig som man bara vill ha den. Mums! 
Hemligheten var att jag svängde ihop lite chokladås och rörde ner i smeten, vilket fick kakan att bli sådär lite extra kladdig. Mycket värt att testa!

Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk salt
Cholkadsås

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Blanda mjöl, socker och kakao i en skål.
4. Häll på smöret och blanda till en jämn smet.
5. Knäck därefter i äggen och blanda väl.
6. Häll i cholkadsåsen, och häll därefter i smeten i
en smörad och bröad form. 
Låt stå i ugnen i ca 15 minuter.

Chokladsås à la Fredrica:
1,5 dl socker
1 dl kakao
1 dl vatten

Värm i en kastrull tills ingredienserna har löst sig i varandra.
OBS! Låt inte koka.
Ställ sedan och låt svalna. 
Supergott till andra saker än kladdkaka, till exempel vaniljglass.


2 kommentarer:

Henrik Andersson sa...

Chokladsås görs bäst med några droppar vatten och O'boy enligt mig ^^ eller iaf lättast ^^ Men din version är säkert mkt godare (a)

Fredrica sa...

Haha! Du är väl för rolig, Henrik! Kör du på din så kör jag på min! ;) <3