måndag 6 april 2009

Kladdig kladdkaka


Vem gillar inte kladdkaka? Det är bara så gott. Speciellt när den är sådär seg och kladdig - det är då den är som bäst. Kakan på bilden gjorde jag utan socker eftersom vi inte hade det hemma då, men det var så klart inte alls gott. I receptet är socker inkluderat, så mitt tips är att inte utesluta det, även om det är inte är så nyttigt. Skall man äta kakor så skall dom vara goda, annars kan det lika gärna vara.

Ingredienser:
100 g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält smöret i en kastull och låt svalna.
3. Rör ner sockret och mjölet och blanda väl.
4. Rör ner resten av ingredienserna så att smeten blir jämn.
5. Häll smeten i en smord och bröad form.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter.
7. Låt kakan svalna, och pudra där efter över florsocker. 
Servera med grädde, glass eller som jag föredrar, helt bara som den är.


3 kommentarer:

Johanna sa...

Gud vad duktig du är Fredrica som ligger i och lagar så mkt god mat ! Själv blev jag lite ledsen först när jag trodde att det BARA var sallad i din blogg ( eftersom jag inte tycker om någon slags grönsak :(:( ) Men nu ska jag testa din mumsiga kladdkaka, skriver sen hur resultatet blev !
Tack för en trevlig blogg =)

Fredrica sa...

Haha! Jag skall banne mig laga någon blodig stek och potatisgratäng eller vad det nu är du gillar - bara för din skull! ;)
Nyfiken att höra på hur kladdkakan blev! :D

Johanna sa...

HAHA, just det Fredrica ! Kött och sånt är såå gott! Men någon gång måste jag ju lära mig äta sallad, jag är på god väg. Pasta sallad är faktiskt ganska gott numera, haha.
Kladdkakan var läskigt god, jag imponerade mamma ordentligt.
Tack för ett kanon recept som verkligen förhöjde kvällen !